Novosti

Akcije, specijalne ponude, događaji, promocije, svirke...

Olimpijada za decu koja menjaju svet!

mgolimp

Da li znate da će Beograd u nedelju biti domaćin velike međunarodne Olimpijade u mentalnom računanju? Olimpijada će se održati tokom 10. juna u kongresnoj sali Sava centra.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvovaće 1200 takmičara iz petnaestak evropskih zemalja, uzrasta od 5 do 12 godina. Učesnici Olimpijade dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Slovačke…

Čast da otvori Olimpijadu pripala je atašeu za kulturu ambasade Japana u Srbiji, gospođi Jukini Gonda i Predsedniku SO Zemun, gospodinu Nenadu Vranjevcu, pokrovitelju manifestacije.

 

 

Beogradska Olimpijada predstavlja jedinstveni događaj i najveće takmičenje ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Takmičari moraju brzo izračunati tačan rezultat, isključivo napamet – bez ikakvih pomagala (papira, olovke ili digitrona). Jedna od najinteresantnijih disciplina je Anzan – takmičenje u računanju dugačkog niza brojeva koji se na ekranu emituju izuzetno visokim brzinama: do 3 broja u sekundi!

Našu školu će predstavljati sledeći đaci:

 • iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kovin: Dunja Dragić(2. razred), Ivan Ruso (2. razred)
 • iz OŠ "Desanka Maksimović" Kovin: Lana Lazarević(2. razred), Branimir Dumitru(2.razred), Aleksandar Jovanović (3. razred)
 • iz OŠ "Đura Jakšić" Kovin: Nina Maksimović (1. razred)
 • iz OŠ "Paja Marganović" Deliblato: Milica Krčulj (2. razred), Marko Radosavljević (2. razred), Helena Dolašević (3. razred)
 • iz OŠ "Bora Radić" Bavanište: Milena Radić (2. razred), Aleksa Radić (1. razred)
 • iz OŠ "Predrag Kožić" Dubovac: Aleksa Milutinov (3. razred)

Organizacija Olimpijade predstavlja veliku čast i priznanje za školu Malac Genijalac. Njeno održavanje dolazi kao kruna uspešnog rada i sjajnih rezultata koje su naši takmičari ostvarili na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u mentalnom računanju u Bazelu, sa kojeg su doneli čak 5 medalja!

Manifestaciju koja promoviše uspešno obrazovanje i zdrav takmičarski duh podržali su Puls rančevi, Zlatiborac, voda Jana, Apart hotel Kopaonik, Moj Super raspust i Finesa.

Malac Genijalac

Malac genijalac je škola mentalne aritmetike i predstavlja provereni edukativni program razvoja mentalnih sposobnosti kod dece, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja.
Program se zasniva na korišćenju drevne računaljke - abakusa, koja ima za cilj da aktivira obe moždane hemisfere.
Posvećena je deci uzrasta od 4 do 12 godina jer se u tom peridu dečji mozak najviše razvija.
Cilj naseg programa je da uz pomoć našeg stručnog osoblja, naših master trenera mentalne aritmetike i abakusa pružimo vašem detetu jedinstvenu priliku za razvoj i negovanje mentalnih i intelektualnih kapaciteta kroz:

 • jasnu vizuelizaciju
 • bolji fokus
 • jaču koncentraciju
 • snažniju memoriju
 • efikasnije analitičko i logičko rasuđivanje
 • i kao vrhunac, brzo računanje kojim se potvrđuju fantastično uvežbane prethodno nabrojane kognitivne sposobnosti

PRIDRUŽITE NAM SE!

Kontakt

Edukacioni centar Malac Genijalac Kovinac Kovin

  JNA 9/18, 26220 Kovin
  061/30-18-696
  kovin@malacgenijalac.com
  www.malacgenijalac.com
  Facebook stranica

Radno vreme

  Subotom: od 10 do 19h
  Nedeljom: od 12 do 17h

 


OBJAVE